Säker och enkel användning

Allt efter som barn växer ökar deras nyfikenhet på omvärlden. Alldeles vanliga föremål i hemmet, inklusive solavskärmning, kan förvandlas till potentiella faror. Hos Markismagasinet är barnsäkerhet av högsta prioritet. Markismagasinet följer den europeiska standarden EN 13120 (Internal Blinds Performance Requirements incl. safety) som ett minsta säkerhetskrav.

Goda råd

Den som köper och använder gardiner och solavskärmning bör vara medveten om riskerna som kan uppstå på grund av löst hängande linor, band och kedjor som kan vara farliga för småbarn.

Tänk därför alltid på följande:

 • Små barn kan strypas av linor och kedjor som används till gardiner och solavskärmning, då de kan linda dessa kring halsen.
 • Placera alltid linor och kedjor m.m. utom räckhåll för små barn så att inga olyckor kan ske.
 • Placera barn- och spjälsängar på avstånd från solavskärmningens linor och kedjor.
 • Knyt inte ihop linorna. Se till att linorna inte tvinnar sig och därmed skapar en ögla.
 • Installera och använd de medföljande säkerhetsanordningarna i enlighet med monteringsanvisningarna, för att minska risken för en olycka.

Barnsäkra gardiner

Med ett utbud som innehåller allt från linlösa alternativ till motoriserade system, erbjuder Markismagasinet flera innovativa betjäningssystem utformade med säkerhet och komfort i åtanke. Välj bland flera olika färger och material som passar till ditt barnrum idag och din tonårings rum imorgon.

LiteRise®LiteRise®

Undgå draglinor helt och hållet med det unika LiteRise®- systemet. Detta linlösa upp- och neddragningssystem höjer och sänker gardinen med ett enkelt drag i underlisten. LiteRise® hjälper till att minska eventuella risker samtidigt som det är snyggt och enkelt att använda.

SmartCord® and UltraLift™SmartCord® och UltraLift™

Luxaflex® SmartCord® och UltraLift™ är revolutionerande och patenterade betjäningssystem med draglina. Draglinan har ett pumpsystem som, förutom enkel betjäning av gardinen, gör att linan förblir kort, även om gardinen är uppdragen. Dessutom sänker SmartCord®-systemet automatiskt gardinen till önskat läge med ett enda lätt drag i linan.

PowerRise®PowerRise® andra motoriserade lösningar

Ett stort antal produkter erbjuds med motoriserade alternativ som gör att produkten kan manövreras med en knapptryckning. Fjärrkontrollen eller strömbrytaren eliminerar alla linor för ökad barnsäkerhet och användarkomfort. Bland alternativen finns kabelbunden och batteridriven motorisering.

 

SoftraiseSoftraise
Det linlösa systemet Softraise har en fjädermekanism för enkel höjning och sänkning av din rullgardin.

 

Skylight, Nano Blinds and tensioned modelsSkylight och uppspända modeller

Dessa system är utformade för att passa väl in i fönsterkarmar, dörrar och takfönster och har inga draglinor.

 

Quick release cord connectorsBarnsäker linsamlare

Den barnsäkra linsamlaren finns som standard på flera Luxaflex®-gardiner. Den lilla cylindern dras isär när den utsätts för belastning.

 

Crank or wand operationVridstång eller snäckväxel med vev

Flera produkter finns med vridstång eller snäckväxel. Med dessa både höjer och sänker du gardinen enkelt och bekvämt, utan betjäningslinor.

Cord and chain operationsAnvändning med snöre och kedja

Om du föredrar att betjäna din gardin med lina eller kedja kan du öka säkerheten för ditt barn med några enkla säkerhetsfunktioner. Alla Luxaflex®-produkter med lina eller kedja är försedda med dessa funktioner.

 • Med linhållare samt lin- och kedjespännare kan både linor och kedjor fästas på väggen – utom räckhåll för barn. En kedjekopplare säkerställer att öglan i kedjan bryts när den utsätts för belastning.
 • En linhållare levereras till alla produkter som har draglina. Observera att dessa måste monteras på minst 150 cm höjd från golvet.
 • En lin- och kedjespännare medföljer alla produkter som används med ändlös lina eller kedja.
 • Detaljerade anvisningar om hur gardinena monteras på ett säkert sätt medföljer samtliga produkter.
 • En varningsetikett som belyser riskerna för barn finns fäst på alla gardiner som används med lina eller kedja. Varningen upprepas även i monteringsanvisningarna som medföljer produkterna.
 • broschyr-barnsäkerhet