Vad bör man tänka på innan man köper markiser?

Det du skall göra när du står i begrepp att köpa markiser är framför allt att gå till en fackman för att få bra tips och råd om vad som gäller inför valet av markiser. Du får också självklart hjälp med installation och bra garantier vilket gör ditt köp tryggare. Det finns många olika modeller och kvalitéter på markiser och väljer du att motorisera så finns det olika alternativ där också.

Fönstermarkiser har funnits i kassett i många år, men under de senaste åren har även utbudet på terrassmarkiser i kassett ökat. Fördelen med att markisen sitter i en kassett är att duken alltid sitter helt skyddad när du inte använder den.

Välkommen in till vår utställning för att prova dig fram och se markiserna i verkligheten och på detta sätt avgöra vilken modell som passar just dig. 

 

Markisväv

Rätt markis gör en enorm skillnad på utseendet på ditt hus. Vill du ha en enfärgad, blockrandig, mönstrad, markisväv så har vi den. Våra markisvävar är tillverkade av spinnfärgad Akryl för högsta färgäkthet. på en skala från 1-8 ligger den på 7-8 beroende på färg. Att kombinera färgerna på huset ihop med dina nya markiser är inte alltid lätt att föreställa sig innan, klicka här för att få lite inspiration från Sandatex! Markisinspiration

Vill du sitta hemma i lugn och ro och titta på vilket utbud som finns hos tex Sandatex så kan du klicka här ! Vill du dessutom få vävprover hemsänt kostnadsfritt så klickar du här . Enklare kan det inte bli!

 

ROT.

Du vet väl om att du kan utnyttja ROT-avdraget vid montaget av marksiserna. Vi tar hand om allt pappersarbete och du slipper halva montagekostnaden!

 

Att göra rent en markis

Börja med att rulla ut väven helt och hållet. Damma därefter av markisen med hjälp av en mjuk borste. Borsten får inte vara av metall. Tvätta därefter väven på båda sidor med rent och fingervarmt vatten med lite tvål. Vi rekommenderar att du börjar med att tvätta väven på det ställe där den är som smutsigast.
Använd inte rengöringsmedel med slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller kemiskt organiska och inorganiska partiklar. Tvätta aldrig markisväven med maskiner som alstrar ånga.
Skölj med mycket vatten och var noga med att låta markisväven torka ordentligt. Väven torkar bäst utvikt samt om den torkas utomhus.